Hírek

2016. 12. 09
Tájékoztatóval egybekötött tesztírás Törökszentmiklóson

2016. november 18-án a törökszentmiklósi Lábassy János Szakközépiskola tornacsarnokában tartottuk a települési állásbörzénket. A jelenlévők a helyszínen - a tájékoztató megtartása után - részt vehettek egy tesztíráson is. 

Tovább »
2016. 12. 09
Technológiák a nagyvilágból - Veszprémi Egyetem

2016. november 15-én került sor a „Technológiák a nagyvilágból” elnevezésű kurzusra a veszprémi Pannon Egyetem Műszaki Informatikai Karán, melyen lehetőséget kaptunk, hogy bemutathassuk vállalatunkat. Az előadáson az informatikus alap- és mesterszakos végzős hallgatok vettek részt, de a villamosmérnökök körében is népszerűsítésre került a program.

Tovább »
2016. 12. 09
Pályaválasztási kiállítás Törökszentmiklóson

2016. november 15-én került megrendezésre Törökszentmiklóson, a Székács Elemér Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakképző Iskola Sportcsarnokában a térségi pályaválasztási kiállítás, melyen cégünk is képviseltette magát. A rendezvényen a járás településeinek 7. és 8. osztályos tanulói vettek részt, akik így lehetőséget kaptak a különböző szakmák megismerésére.

Tovább »
2016. 12. 09
Tesztírás a Szolnoki Szakképzési Centrumban

2016. november 11-én tájékoztatóval egybekötött tesztírást tartottunk a Szolnoki Szakképzési Centrumban. Állásbörzénken sok érdeklődő megjelent.

Tovább »
2016. 10. 28
Felvétellel összekötött állásbörzét tartunk

Tervezd a jövőd velünk! Tiszapüspökiben épülő üzemünkbe folyamatosan várjuk a jelentkezőket. Középfokú műszaki, vegyipari vagy élelmiszeripari végzettség előnyt jelent.

Tesztírással egybekötött tájékoztatót tartunk november 11-én pénteken a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Gépipari Szakközépiskolájának előadótermében, illetve november 18-án pénteken a törökszentmiklósi Lábassy János Szakközépiskolában. Tájékoztató mindkét helyszínen 16 órától, tesztírás 17 órától.

Tovább »
2016. 10. 27
Pályválasztási kiállítás-Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakközépiskola, Budapest

A Tisza-TK Projekt Kft. 2016.10.27-én részt vett a hagyományteremtő szándékkal életre hívott „Pest megyei Agrárgazdasági Pályaválasztási Kiállítás” elnevezésű eseményen, melynek helyszíne a budapesti FM KASZK Bercsényi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola és Kollégiuma volt. 

Tovább »
2016. 07. 15
Sajtómegjelenések

Ebben a hírben a Tisza-TK Projekt Kft-vel kapcsolatos sajtómegjelenéseket tekintheti meg.

Tovább »
2016. 06. 28
Pillanatképek az építkezésről

Néhány pillanatkép az 1 év múlva már próbaüzemmel működő gyár épüléséről.

Tovább »
2016. 06. 07
Teltházas állásbörze a Lábassy János Szakközépiskolában

Nagy érdeklődés övezte a törökszentmiklósi Lábassy János Szakközépiskola tornacsarnokában megrendezett állásbörzénket.

A vadonatúj, zöldmezős beruházás keretében épülő kukoricafeldolgozó, élelmiszer-és takarmány alapanyagokat gyártó üzemünk adta lehetőségek megvilágítása után a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum részéről Mézes Kornélia Felnőttképzési vezető tájékoztatta a jelenlevőket a hamarosan induló képzési lehetőségekről, melyek segíthetik a vállalatunknál való elhelyezkedést. A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztályának képviseletében Mészáros Anita Képzési szakügyintéző hívta fel a figyelmet a felnőttképzés keretében induló, főként a gyár tevékenységéhez kötődő tanfolyamokra.

A rendezvényen a Foglalkoztatási Főosztály látószögében levő számos regisztrált munkanélküli, illetve a hirdetésekből informálódó érdeklődők nagy számban, mintegy 700-an jelentek meg.

A program során felmérhették, hogy milyen lehetőségeik vannak az épülő nagyvállalatnál, illetve hogy tudásukat milyen módon specializálhatják, szélesíthetik a hamarosan induló képzések keretében.

A rendezvényen több helyi és regionális médium is jelen volt.

A nyári hónapokban feldolgozzuk az összes eddig beérkezett jelentkezést és amennyiben a jelentkező számára releváns pozíció nyílik, felvesszük vele a kapcsolatot.

 

Tovább »
2016. 05. 19
XXIII. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok

Leendő takarmány-alapanyag gyártóként cégünk is részt vett az immáron 23. alkalommal megrendezett Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokon.

A rangos szakmai fórumnak szokás szerint Hódmezővásárhely adott otthont.

A rendhagyó módon 4 napos rendezvényen találkozhatott az agrárium krémje, de emellett több ezer, nem szakmai céllal odalátogató ember számára is kínálkoztak érdekes programok.

Tovább »
2016. 05. 17
Találkozhat velünk

Jöjjön el családjával, barátaival, és hallgassa meg előadásunkat a közelmúlt legkiemelkedőbb vállalkozásáról, a Tiszapüspöki határában épülő kukoricafeldolgozó-és élelmiszer alapanyagokat gyártó vállalatról.

Álláskeresőként, érdeklődőként választ kap számos fontos kérdésre:

  • Mikor épül meg a gyár?
  • Miért épül egyáltalán, miből fog gyártani?
  • Milyen termékeket fog gyártani?
  • Milyen technológiával fog működni?
  • Hányan tudnak majd a gyárban munkát vállalni?
  • Milyen képzettségű emberekre van szükség?
  • Mikortól állhatok munkába?
Amennyiben Ön állást keres, mindenképpen érdemes meghallgatnia előadásunkat, hiszen a már említett kérdéseken túl még számos tényezőről informálódhat, illetve személyes konzultációra is lehetősége lesz.
 
Az alább felsorolt helyeken és időpontokban nyílt programokon találkozhat velünk:
 
2016. június 7. 10-12 óráig: Nyílt Városi Állásbörze, Törökszentmiklós, Lábassy János Szakközépiskola
Tovább »
2016. 05. 10
Állásbörze-Debreceni Egyetem Műszaki Kar

2016. május 10-én a Debreceni Egyetem Műszaki Karának könyvtárában tartott prezentáció során az érdeklődők informálódhattak a Tiszapüspökiben épülő vadonatúj gabonafeldolgozó üzem adta lehetőségekről.

Ebben a legmodernebb technológiával épülő üzemben nagy szakmai kihívás és egyúttal hatalmas lehetőség rejlik. Egy szakember életében nem sokszor adódik hasonló lehetőség, amikor egy új vállalat létrehozásában a kezdetektől részt vehet. Ez, és a modern technológiai környezetben végzett munka akkora tudást és tapasztalatot ad, amit kevés helyen szerezhetünk meg szakmai pályafutásunk során.

Tovább »
2016. 05. 05
Állásbörze-Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar és Gazdaságtudományi Kar

2016. május 5-én a Debreceni Egyetem Állásbörzéjén tájékoztattuk az érdeklődő hallgatókat a vállalatunk adta lehetőségekről mind gyakornoki program, mind munkavállalás szempontjából megközelítve.

A börzét megelőző kerekasztal beszélgetés jó alkalom volt arra, hogy a standoló cégek és az egyetem megtalálja a közös pontokat és ápolja a már meglévő kapcsolatokat. A párbeszéd során világossá váltak a gyakorlati oktatás problémái és jövőbeli lehetőségei.

Vállalatunk hosszú távú elképzelésében is szerepel a gyakorlati program megvalósítása, legyen az 12-14 hetes nyári gyakorlat, 7. félév vagy a duális képzés.

Tovább »
2016. 05. 05
Állásbörze-Tiszapüspöki

A 2016. május 5-én az épülő üzemnek helyet adó Tiszapüspökiben tartott állásbörzénket nagy érdeklődés övezte. Ez nem csoda, hiszen a régióban a vállalat 550 embernek nyújt hosszú távú, biztos megélhetést, ezzel a tiszapüspöki és a környékbeli munkavállalóknak is kiváló lehetőséget nyújtva az elhelyezkedésre.

Az üzem egyrészt tömegek elhelyezkedését biztosítja, másrészt speciális tudású szakembereknek nyújt szakmai előrelépési lehetőséget.

Tovább »
2016. 04. 29
Nyílt Városi Állásbörze-Szolnok

Április 29-én a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Tagintézményének dísztermében vártuk a szolnoki és szolnok-környéki érdeklődőket.

Ezen a bárki számára látogatható börzén azon túl, hogy a megjelentek egy komplex képet kaphattak a vállalatról, személyes konzultáció keretében egyéni igényeiket is felmértük.

Az 550 munkatársból körülbelül 150 fő szellemi, 400 fő fizikai munkakörben fog tevékenykedni.

A gyár megépülése egyrészt tömegek számára jelent hosszú távú, biztos megélhetést, másrészt speciális tudású szakembereknek nyújt lehetőséget a helyben végzett munkára, nagyobb ingázás és költözés nélkül.

A kollektíva folyamatosan bővül, jelenleg körülbelül 80 saját állományú kolléga dolgozik az üzem felépítésén.

Tovább »
2016. 04. 27
Állásbörze-Szent István Egyetem

Április 27-én a Szent István Egyetem Sör-és Szeszipari Tanszékén konzultáltunk olyan hallgatókkal, akik számára nem volt idegen az élelmiszer-alapanyag gyártás, hiszen sokan közülük neves élelmiszeripari nagyvállalatoknál gyakornokoskodtak. Lévén hogy az egyetemen nagy hansúlyt fektetnek a gyakorlati oktatásra, számos folyamat ismert volt a hallgatók számára, hiszen laboratóriumi körülmények között már megtapasztalták.

Számukra nagy lehetőség lesz a már tanult folyamatokat egy nagyvállalatnál, a legmodernebb körülmények között, professzionális berendezésekkel végzett munka közben megtapasztalni.

Tovább »
2016. 04. 26
Állásbörze-Szolnoki Főiskola

Április 26-án a Szolnoki Főiskolára látogattunk el, ahol műszaki, agrár és gazdasági irányultságú hallgatóknak mutattuk be vállalatunkat, megtalálva a kapcsolódási pontot a megszerzendő végzettség, szaktudás és a vállalat tevékenysége között.

Lévén hogy a gyár Magyarország egyik fő mezőgazdasági terményéből, a kukoricából dolgoz majd fel évi 500.000 tonnát, komoly felvevőpiaca lesz a hazai GMO-mentes kukoricának.

Az üzem 550 fős kollektívájában számos műszaki, vegyipari, élelmiszeripari, gazdasági végzettségű szakember találhatja meg a helyét és építheti hosszú távú karrierjét a legmodernebb technológiák között dolgozva.

Tovább »
2016. 04. 22
Nyílt Városi Állásbörze-Szolnok

2016. április 22-én 14 és 17 óra között a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum Jendrassik György Tagintézménye tornacsarnokában vártuk az érdeklődőket, akik informálódhattak a vállalatunk nyújtotta lehetőségekről.

A prezentációt követően személyes konzultáció keretében minden érdeklődővel próbáltuk megtalálni a kapcsolódási pontot.

Sokaknak már akár ezen a héten megcsörrenhet a telefonja, hiszen a felvételek folyamatosan zajlanak, bizonyos pozíciók betöltése már most aktuális.

Számtalan közép-és felsőfokú pozíció nyílik, így a régióban tömegek megélhetése és speciális szaktudású emberek foglalkoztatása válik megoldhatóvá.

Ez kiemelkedő lehetőség a biztos tudású szakembereknek, hogy a végzettségüknek, szaktudásuknak megfelelő pozícióban dolgozhassanak egy igazán modern technológiával üzemelő vállalatnál, ahol szakmai kihívást, hosszú távú munkahelyet, megbecsülést nyerhetnek.

A jelenleg kb. 80 fővel operáló épülő üzemben ez év végére már 400 fő dolgozhat.

http://www.szolnoktv.hu/hirek/?article_hid=37803

 

Tovább »
2016. 04. 20
Állásbörze- Pannon Egyetem, Veszprém

A veszprémi Pannon Egyetemen már hagyományosan megrendezésre kerülő Állásbörzén prezentáció kíséretében informáltuk az érdeklődő hallgatókat a Tiszapüspökiben zöldmezős beruházás keretében az elérhető legmodernebb technológiával épülő gabonafeldolgozó, élelmiszer-és takarmányalapanyagokat gyártó üzem adta lehetőségekről.

Megfordítva a trendet, amely az utóbbi években kialakult, miszerint a speciális tudású, magasan képzett szakemberek kénytelenek voltak a szolnoki régióból elköltözni és Budapesten illetve külföldön munkát vállalni, mi reális és ideális karrierlehetőséget nyújtva maradásra, illetve visszaköltözésre szeretnénk bírni őket.

Vállalatunknál minden adott lesz: modern technológia, megújuló energia-felhasználás, hosszú távú szakmai pályafutás, továbbképzési lehetőségek, európai munkakörnyezet és fizetés.

Tovább »
2016. 04. 15
Szakmák éjszakája

Április 15-én, pénteken, 18 és 22 óra között vállalatunk is bekapcsolódott az országosan, első ízben megrendezésre kerülő Szakmák éjszakája programsorozatba.

Tovább »
2016. 04. 12
Állásbörze-Törökszentmiklós, Járási Hivatal, Foglalkoztatási Osztály

A Törökszentmiklósi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztálya által meghívott körülbelül 250 fő nagy érdeklődéssel hallgatta tájékoztatónkat a szolnoki régióban közvetlenül 550 főnek munkát adó gyárépítési projektről.

Annak a munkavállalói rétegnek akik legalább középfokú végzettséggel rendelkeznek hosszú távú munkavégzésre ad lehetőséget a Tiszapüspökiben épülő kukoricafeldolgozó, élelmiszer-és takarmyány alapanyagokat gyártó üzemünk. Elsősorban műszaki végzettségűek találhatják meg számításukat nálunk, de a már zajló felvételek során sok egyéb területen is el tudnak helyezkedni.

A vállalat támogatja a szakmai fejlődést, átképzést, továbbképzést.

Tovább »
2016. 04. 12
Állásbörze-Nagykőrös, Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskola

A nagykőrösi Toldi Miklós Élelmiszeripari Szakképző Iskolában a vállalat profiljába illő szakképzettséget szerezhetnek a diákok.

Mintegy 180 végzős diáknak beszéltünk arról, mekkora lehetőség nyílik számukra.

A szakmunkásvizsgák, érettségi vizsgák, technikusi vizsgák és az utolsó diákként eltöltött nyár után szeptembertől már egy olyan cégnél vehetik fel a munkát, amely a legmodernebb technológiával épül és világszínvonalú gyártástechnológiával fog üzemelni. Az iskolában megszerzett tudást egy modern nagyvállalatnál, európai környezetben kamatoztathatják és válhatnak tapasztalt, biztos tudású szakemberré.

Tovább »
2016. 04. 05
Állásbörze-Kunhegyes, Nagy László Szakképző Iskola és Gimnázium

Mintegy 60 végzős diák tájékozódhatott a Kunhegyestől karnújtásnyira, Tiszapüspökiben épülő kukoricafeldolgozó épüléséről, a vállalat adta lehetőségekről.

A projekt már ma munkát ad hozzávetőlegesen 80 szakképzett embernek és ez a szám 2016 év végére már 400-ra növekszik.

A végzős diákok átfogó képet kaptak a lehetőségekről, s megtudhatták, hogyan lehetnének az intenzíven növekvő csapat részesei.

Az elhelyezkedési lehetőség nagon sok család életét könnyítheti meg.

Tovább »
2016. 04. 05
Állásbörze-Karcag-Szentannai Sámuel Gimnázium és Szakközépiskola

A karcagi Szentannai Sámuel Gimnázium és Szakközépiskolában vállalatunk profiljához igen közel álló szakmákat (élelmiszeripari technikus, környezetvédelmi technikus, gépész) tanulhatnak az oda járó diákok.

A végzős környezetvédelmi technikusok, gépészek számára nagyszerű lehetőség egy olyan innovatív nagyvállalatnál hasznosítani az elméleti tudást, mint amilyen a Tisza-TK projekt által épített kukoricafeldolgozó, élelmiszer-és takarmányalapanyagokat gyártó üzem lesz.

A 2017 tavaszára már 550 főből álló kollektíva tagjai között már a 2016 tavaszán végző diákok is ott lehetnek. A jelenleg 80 főből álló csapat folyamatosan, nagy ütemben bővül, a régióban dolgozni akaró és szakmai kihívásokra vágyó szakembereknek lehetőséget adva.

Tovább »
2016. 04. 04
Állásbörze-Debrecen, Vegyipari Szakközépiskola

Debrecenben a Vegyipari Szakközépiskola 60 végzős vegyésztechnikus diákja ismerkedett meg a Tiszapüspökiben, zöldmezős beruházás keretében, teljesen modern technológiával épülő gabonafeldolgozó üzemmel.

Számtalan nyitott kérdésre kaphattak választ a diákok:

-Hol az én helyem ennél a vállalatnál?

-Mikortól tudok munkába állni?

-Milyen feltételekkel vállalhatok munkát?

-Mit ad számomra ez a vállalat?

-Tudok-e munka mellett továbbtanulni?

-Mit fog ez a gyár gyártani?

Habár még a vizsgák előtt állnak, már most gondolkodniuk kell a jövőn.

Ehhez volt a tájékoztatónk egy nagyon jó mankó, hiszen már most tervezhetik a jövőjüket, azt hogy miként és mikor lépnek a munkaerőpiacra.

A régióban azért is nagy jelentőségű a vállalat létrejötte, mert több, mint 500 embernek ad munkát, akik mind hosszú távra tervezhetnek velünk.

Tovább »
2016. 03. 30
Állásbörze-Budapesti Műszaki Egyetem

2016. március 30-án és 31-én a BME 57-es standján vártuk az érdeklődőket.

Nagy multú cégek sorába beállva a két nap során számtalan érdeklődőnek meséltünk arról a hatalmas beruházásról, amit a Kormány nemzetgazdaságilag kiemeltnek minősített, s amely keretében a szolnoki régióban 550+750 új pozíció kerül betöltésre egy éven belül. Sokan érdeklődtek már végzett hallgatóként, illetve olyanok is, akik utolsó szemeszterüket tapossák. Nagyon pozitív volt látni, hogy a fiatalok egyre céltudatosabban szervezik és élik az életüket, így találkoztunk első éves hallgatókkal is, akik terepszemlét tartva, az állásbörzén tapasztaltak segítségével választanak majd szakirányt.

Ez a kezdeményezés egy platformra hozza a hallgatókat a potenciális munkahelyekkel, így kiváló lehetőséget biztosít az együttműködésre, a céltudatos életvitelre.

Tovább »
2016. 03. 24
Alapkőletétel

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter  és dr. Zahola-Pollák Vanda ügyvezető asszony 2016. március 24-én helyezte el a 145 millió eurós beruházással épülő, évi 530 ezer tonna GMO-mentes magyar kukoricát feldolgozó, élelmiszer-és takarmány alapanyagokat gyártó vállalatunk alapkövét Tiszapüspökiben, a Fehértó part 1. szám alatt.

A jelenlevő vendégeket köszöntötte és a vállalkozást méltatta Boldog István országgyűlési képviselő, dr. Zahola-Pollák Vanda ügyvezető és Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter. Az esemény fényét emelte a kiváló Bartók Béla Kamarakórus műsora. A  jövő régészei számára az ügyvezető asszony és miniszter úr időkapszulában elhelyezte a gyárterveket és a napi sajtót, melyet a földbe helyezve Dékány Sixtus zirci apát felszentelt.

A létesítményben hamarosan már 550 ember dolgozhat. A tárcavezető miniszter az alapkőletételi ünnepségen kiemelte: a kormány stratégiai ágazatnak tekinti az élelmiszeripart.

A tervezett évi 55 milliárd forintos árbevétel 70 százalékát az európai piacok adják majd. Ez is indokolja, hogy a Kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházássá nyilvánította a projektet, és 9,2 milliárd forinttal támogatja megvalósulását.

Az 550 dolgozó egy olyan gyárban fogja végezni a munkáját, ahol az élenjáró technológia, a felhasznált megújuló energia és a magas szintű szakmai tudás biztosítja a versenyképességet. A beruházás közvetve 750 további új munkahelyet is teremt, hiszen az évi 530 millió tonna alapanyagot a gyár 100 km-es körzetében termelik majd meg és a beszállítókon keresztül bővül a foglalkoztatottak köre. A termelők és egyéb beszállítók az új gyárban olyan vevőre és partnerre találnak, akinek együttműködésére hosszú távon számíthatnak.

A vállalat vezérelvei:

-Erősnek lenni, amiben jók vagyunk: kamatoztatni Magyarország jó mezőgazdasági adottságait

-Új és a legmodernebb technikák megvalósítása, magyar szakemberekkel

-Magyar munkahelyek teremtése

-Magyar gazdaság erősítése

-Folyamatos innovációk, fejlesztések, Kutatás és fejlesztés

-Környezetvédelem; megújuló energia felhasználása

-GMO-mentes, magyar kukorica feldolgozása

-Magas hozzáadott értékű élelmiszer-alapanyagok és takarmány-alapanyagok előállítása

 

Az épülő gyárban már zajlik a munka, így folyamatosak a felvételek is.

Számos mérnök pozícióra várjuk a jelentkezéseket: vegyészmérnök, élelmiszeripari mérnök, biomérnök, technológusmérnök, gépészmérnök, villamosmérnök, diszpécsermérnök, művezető, üzemvezető mérnök; illetve gazdasági vagy logisztikai felsőfokú végzettséggel rendelkezők pályázatára is számítunk.

 

 

Tovább »
2016. 03. 08
Állásbörze-Lábassy János Szakközépiskola, Törökszentmiklós

Mintegy 40 diák és rendkívül segítőkész tanáraik közbenjárásával Törökszentmiklóson is toboroztunk a végzős diákok között.

Sokakban felmerült a kérdés, hogy a nem teljesen a vállalat profiljába vágó végzettséggel vajon el tudnak-e helyezkedni nálunk. A válaszunk az, hogy az 550 saját dolgozón túl, közel 750 embernek fogunk közvetetten munkalehetőséget biztosítani beszállítói partnereinken keresztül.

Tovább »
2016. 03. 02
Állásbörze- Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum

2016. március 2-án megkezdtük a toborzást végzős középiskolás osztályok részvételével a Szolnoki Műszaki Szakképzési Centrum közreműködésével.

A két napos rendezvényen 5 tagintézményből (Baross Gábor Gépipari, Közlekedési Szakképző Iskola, Jendrassik György Gépipari Tagintézmény, Klapka Györg Szakközépiskola és Szakiskola, Rózsa Imre Középiskola és Kollégium, Pálffy Vízügyi Szakközépiskola) mintegy 250 diák vett részt a tájékoztatón.

Tanáraik, a intézmény vezetői és a diákok maguk is rendkívül kooperatívak voltak, érdeklődve hallgatták az előadásunkat, melyből sok hasznos információt megtudhattak a gyár épülésével, indulásával, termékportfóliójával kapcsolatban, illetve a gyár telepítéséből adódó álláslehetőségekről is tájékozódhattak, melyekre a felvételek már folyamatosan zajlanak.

 

Tovább »